johanna

Shut up and dance!
Just nu är de vädligt lugnt på jobbet och jag mer eller mindre räknar ner timmarna inför att semestern skall börja. Dock vet jag inte ritkigt vad jag ska göra på semstern förutom att jag skall till Malta i 4 dagar med Martina, Evelina och Madde. 
Jag möttes av detta när jag öppnade vårt förråd igår, så jag kände att de var ett ypperligt tillfäle att städa rummet.
De fanns allt ifrån kartonger, skärp, gamalt godis, gamla datorapparater, eh JA allt.. 
- Att hålla på att lyfta saker och böja sig upp och ner är de som är tuffast för mig och de känns så pinsamt att be om hjälp och bära saker. Men efter några timmars jobb med lite bärhjälp av två kollegor  blev reslutat nedan - jag är nöjd:Igår stod de intervaller på träningsschemat. Funderade på att hoppa de eftersom jag hade känningar från ryggen både från löparrundan, allt bärnade ifrån jobbet samt att jag har ont i högra knät på utsidan.
Men jag var så sugen, så jag blundade för de och switchade om till löparskorna direkt när jag kom hem.
- De märkliga var att när jag började springa så försvann all smärta i knät? Dock är den tillbaka nu. Jättemärkligt! 
Idag blir de ialf vilodag och idag kommer världens bästa släktingar från Värmland på besök - som jag längtar! 

Jag blir så glad av alla dessa fina kommentarer - JAG SKA ALDRIG GE UPP! 
 
Distansapss 8km
 
I söndags anmälde jag mig och min kusin Malin till Stockholms Halvmarathon. Jag var anmäld till loppet förra året men kunde inte medverka pga skadan, så i år är jag jättetaggad!

Jag hittade ett träningsschema på nätet hur man tränar inför Halvmaran på bästa sätt som jag tänkte följa! De är 3-4 pass per vecka som innehåller distanspass, intervallpass och tempopass samt bålträning.
Igår bjöds de på distanspass på 8km + bålträning, målet var att ligga på 6min/km enligt träningsschemat. Men de rullade på så bra, så fick en medelhastighet på 05:32min/km. 
Efter halva passet gjorde de dock väldigt ont i ryggen och jag var nära att ringa mamma o pappa och be dem hämta mig. Men sen kom jag på att de hade ju druckit vin till middagen så de var ingen valmöjligthet, så de var bara att bita ihop och tänka på hur jag kunde mildra ryggsmärtan på bästa sätt.
Och ja då kommer vi till tekniken än en gång. Jag sjunker ju som sagt gärna ihop när jag springer och då får jag riktigt ont i ryggen. Jag tror att de är naturlig reaktion att göra de samt att jag är så svag i ryggen och inte riktigt orkar hålla den uppe.
Men efter halvapasset tänkte jag hela tiden på att vara rak i ryggen och då gick det bättre! 

Efter löparpasset gjorde jag lite bålträning och strechövningar framför Wallander.
Idag blir det ett intrervallpass och då ska jag speciellt  tänka på tekniken! 
Ni ger mig kraft för att orka!!

"Men stora Goa lilla Johanna... Inte gör jag något...Du har det bästa man kan ha i livet ... Du vet den där inre styrkan - det där som inte går att ta på MEN som i vissa stunder ändå kan vara jobbigt...du vet det där " alla tycker att jag är så stark men fan ibland vill jag bara vars liten och någon som fattar vad det kostar på"... Till det har du din familj - du kan flytta berg tjejen! Gör det! Vi kommer alltid gilla hockey du och jag ändå !! Kram jag gillar dig också"

"Du är så stark Johanna Larsson är så imponerad av dig, din envishet och styrka#

"Ja, du... den kvällen för ett år sedan när ambulansmannen ringde från Uppsala glömmer jag aldrig. Men du hade änglavakt och med envishet har du kämpat. Det har varit ett år likt en bergochdalbana, ibland är du tuff och stark, ibland är du liten och grinig (men det är väl en mammas uppgift att ta hand om det sistnämnda ). Minns dagen då du slutförde din klassiker genom att gå lidingöloppet i sällskap av bästa Martina Ahlstedt, då var du en krigare. Älskar dig min envisa dotter!"

"Kan aldrig förstå vad just du går igenom! Men är så glad att du har kommit en bit på vägen, så tufft att ha ont och känna smärtadu förtjänar det bästa fina Johanna! TÄNKER PÅ DIG! Stor kram"

"Jädrar! Jag såg aldrig hur bilen såg ut. Vilken himla tur att ni ändå klarade er. Du verkar ju ha varit väldigt duktig på att kämpa dig tillbaka också och har lyckats nå långt. Jag håller tummarna för att du ska bli helt bra igen."

"Du är en kämpe du Johanna Kram från farmor "

"Du är en krigare Johanna!"

"Du är grym Johanna Larsson!!!
Jag känner inte många med din vilja.
Jag är sjukt glad att jag lärt känna dig, du är en riktig insperationskälla!!!"

"Starkaste personen jag känner, vilja av stål och hjärta av guld!"

"Du är en sån enorm förebild och så fantastiskt grym kämpe."

"Ja tänk att det bara gått ett år sen olyckan och du är redan i så bra form och fysik! Jag menar, fixa lidingöloppet med sprucken ryggkota, åka skidor i alperna, rida, klättra i en glaciär, cykla och åka wakeboard. Det min vän är det bara du som klarar!!  Är så glad att det gick så pass bra och att vi får ha kvar dig här. 💕 Du är en riktig optimist, solstråle och en otrolig kämpe med en vilja av stål men med ett hjärta av guld! Vi är många som hejar och stöttar dig längst vägen och vi alla undrar inte om utan NÄR ryggen blir bra igen.  Det är bara en tidsfråga. Men under tiden får du fortsätta kämpa och vi finns här för dig"

"Johanna, jag blir så rörd, det kommer tårar..... Önskar Dig bättring på vägen & hoppas du blir återställd o slipper ha ont. Du är verkligen en sann kämpe  och en jättefin tjej"

"Jag säger bara WOW! Ni har verkligen krigat Er igenom detta år. 
Kram från en otroligt stolt storKusin"

"Du är ett underverk. Men ingen kan veta eller ana vad du har gått igenom elle hur du har det nu..Önskar dig så mycket smärtfria dagar som möjligt. Kram på dig fina Johanna."

"Ja fy, jag minns dagen väl. Jag minns också att jag sa -är det någon som klarar det här så är det Johanna Larsson. Jag hade sett ditt jävlaranamma både i innebandyn men också när vi mötts på klassikerorterna. Jag är oerhört glad att du är där du är nu och den erfarenheten rikare så tar du vara på livet. Nu vet du att om det är något du vill göra i livet så är det bara att bestämma sig. Sedan gör man en plan och till sist genomför. Go girl"

"Jag avundas din kämparglöd Johanna. Kramar"